társasjátékok

Caravanserai

Családi játék

Kiadó: Private Moon Studios (2024)

Játékosok száma: 2-4

Játékidő: 75 perc

Ajánlott életkor: 10+

Ismertető

A karavánszeráj zárt terület, oda nem juthatnak be kívülről a helyi kereskedők, pedig szívesen vásárolnának a karavánok által szállított mesés portékából! Ezt használják ki az ott szolgáló szemfüles lovászfiúk (a játékosok), akiknek bejárása van a falak közé. Titokban, a saját zsebükre üzletelgetnek a megpihenő karavánokkal, majd a megszerzett árut némi haszonnal tovább értékesítik odakint, a helyi kereskedőknek. Az üzlet olyan jól megy, hogy már konkrét megbízásokat is kapnak, és ebből saját vagyonkájukat is gyarapíthatják.

A játékosok a szerény kezdő lehetőségeik ügyes kihasználásával igyekeznek minél több megbízást szerezni és teljesíteni. Az akciók kivitelezéséhez néha kölcsön felvételére is rászorulnak, de szerencsére a helyi kereskedők kiszolgálása elegendő pénzt hoz ahhoz, hogy abból az adósság törlesztésén túl újabb befektetésekre is jusson. Aki a leghamarabb gyűjt össze 32 dirhemet, kiváltja a játék utolsó körét, de a győztes az lesz, aki végül a legnagyobb vagyonnal rendelkezik.

A Caravanserai szórakoztató, kereskedős és erőforrás-menedzselős játék, amely bátran ajánlható családok számára is: szabályai könnyen tanulhatók, a szerencsefaktor enyhíthet a kezdők hátrányán, emellett erős kihívást jelent stratégiai és taktikai oldalon is.

A játék BoardGameGeek oldala >>

Képcsarnok