társasjátékok

Cuvée

Kiadó: Private Moon Studios (2023)

Játékosok száma: 2-4

Játékidő: 90

Ajánlott életkor: 12+

Ismertető

A Cuvée kiemelkedően tematikus, akcióválasztó stratégiai játék, mely hasonló feladatok elé állítja a játékost, mint egy valódi borászat üzemeltetése esetében. Az egyes játékosok mindössze két szőlőparcellával indulnak, és céljuk, hogy világhírű borászatot építsenek fel. A legtöbb presztízspontot elérő játékos lesz a nyertes. A játék 6 fordulóból, azaz 6 évből áll, minden év 5-5 évszakot ölel fel. Egy adott évszakhoz több akció is tartozik; ezekből a játékosok a forduló elején választanak, és ez komoly jelentőséggel bír az egész évre nézve. Kiemelten fontos befolyásoló tényező az időjárás, a kedvezőtlen hatás kivédésére minden lehetséges eszközt érdemes felhasználni.

A forduló sorrendben halad az évszakok változása szerint. A játékosok igyekeznek a várható szőlőtermést optimalizálni, minőségét javítani, és a borok házasításával kiváló cuvée-ket létrehozni. Eközben törődniük kell a szőlőparcellák bővítésével, saját vendéglátó létesítmények építésével és fenntartásával, az alkalmazottak bérének fizetésével.

A borok a hazai és külföldi piacon értékesíthetők, ahol az árakat a minőség és a kereslet határozza meg.  Érdemes részt venni a borfesztiválon (Bormustra), a piac ugyanis a magas színvonalú házasított borokat, a fehér- vagy vörös cuvée-ket díjazza leginkább. Az üzletmenetet különböző eseménykártyák is előmozdíthatják (mint például a hitelfelvétel, támogatás, reklám).

A játék grafikáit Falvay Laci készítette.

A játék megtalálható a Private Moon Studios kiadói oldalán:
https://privatemoonstudios.hu

Képcsarnok