társasjátékok

Monopolis

családi játék

Kiadó: ComPaYa (2022 Q4)

Játékosok száma: 2-4

Játékidő: 60 perc

Ajánlott életkor: 8+

Ismertető

Könnyed, családi játék, amelyben 2-4 játékos egyetlen közös várost épít  – presztízspontokért versenyezve. A település egyre több, saját házzal megjelölt építménylapkával bővül, és minél nagyobb a város, annál több pontszerzési lehetőséget kínál.

Az egyes új építmény típusoknak konkrét nyersanyagigénye van, mely a már lerakott építmények köré véletlenszerűen elhelyezett, gyűjthető igénylapkákon láthatók. Ezeket a feltételeket kell teljesítenie a játékosnak a saját készleteiből ahhoz, hogy a kívánt építménylapkát a táblára helyezze, és saját házacskájával megjelölje.  A házakat a játékostábláról veszi le, és alattuk azonnali bónuszok tárulnak fel.

Ötféle építménytípus található a játékban, némelyiket olcsóbban, másokat drágábban lehet megépíteni, az általuk nyújtott előnyök és győzelmi pontok ennek tükrében változnak.  A lakónegyedek és a parkok a legkedvezőbb áron építhetők, az üzletközpontok pozitív hatással vannak a szomszédos területekre, és viszont. A funkcionális negyedek nagyobb beruházást jelentenek, de azonnali előnyöket is nyújtanak, egyéb intézmények pedig a legnagyobb presztízsértékkel rendelkeznek. A játék végét az jelenti, ha elfogy valakinél az összes házjelölő. A játékvégi pontszám elsősorban a lerakott építménylapkák értékéből és emblémák készletezéséből adódik, de számos más módon is szerezhetnek pontokat a játékosok.

További információ és vásárlás >>

Képcsarnok